Etienne Sauzet

Het relatief kleine Domaine Etienne Sauzet bevindt zich in het dorp Puligny-Montrachet. Deze wereldberoemde producent van witte Bourgogne heeft eigenlijk weinig uitleg nodig. Immers, eigenaar en wijnmaker Gérard Boudot heeft het domein wereldfaam gegeven. Sinds de dag dat Etienne Sauzet kwam te overlijden tijdens de oogst in 1975, is Boudot de verantwoordelijke wijnmaker van Domaine Etienne Sauzet geweest.

Al enkele jaren wordt Gérard Boudot bijgestaan door zijn dochter Emilie en schoonzoon Benoit Riffault. Benoit is de laatste jaren verantwoordelijk geweest voor de wijnbereiding, met Gérard in een coachende rol op de achtergrond.

De wijnen van Etienne Sauzet zijn het toppunt van puurheid, elegantie, finesse en expressie van terroir. Na eerst te hebben geëxperimenteerd op een paar percelen, worden sinds 2009 alle percelen biodynamisch bewerkt. Gérard Boudot verkrijgt de concentratie van zijn wijnen uit de oogst die zo laat en gezond mogelijk is geplukt. Hij verkrijgt de finesse en de zo karakteristieke elegantie door een langzame vinificatie. Deze harmonie is zowel te vinden in zijn Bourgogne Blanc als in zijn Premiers Cru en Grand Cru wijnen, elk met de zeer typische terroir nuances. De stijl van de wijnen is zeer nauwkeurig, foutloos en expressief, waarbij de verschillende terroirs duidelijk herkenbaar zijn. Momenteel behoren ze tot de absolute top voor witte Bourgogne en kunnen fantastisch ouderen.