De familie Droin produceert al bijna 400 jaar wijn in Chablis, waarbij hun geschiedenis als wijnbouwers teruggaat tot minstens 1620. Benoît vertegenwoordigt de 14e generatie van de familie Droin en is één van de meest dynamische wijnmakers uit de regio. Zijn vader Jean-Paul zette het domein op de kaart en tegenwoordig staat het bekend als één van de betere wijnhuizen van Chablis.
Het domaine bezit 13 hectare wijngaarden en produceert 14 verschillende wijnen, waaronder Petit Chablis, Chablis, 7 Premier Cru en 5 Grand Cru. Benoît runt het wijnhuis vanuit een grote moderne wijnmakerij op steenworp afstand van de Grand Cru wijngaarden. Hij heeft zijn snoeisysteem herzien en de opbrengsten aanzienlijk verminderd. In de kelder is de belangrijkste verandering dat er afstand is genomen van nieuw eikenhout.
Elke wijn krijgt de behandeling die Benoît geschikt acht voor het terroir. Zo worden Petit Chablis, Chablis, Premier Cru Vaucoupin, Premier Cru Côte de Lechet en Grand Cru Blanchots allemaal gefermenteerd en gerijpt in tanks. Vaillons, Mont de Milieu en Montée de Tonnerre krijgen 25 procent vatfermentatie en rijping, 35 procent voor Vosgros en Vaudésir, 40 procent voor Montmains en Valmur, met een piek van 50 procent voor Fourchaume, Grenouilles en Les Clos. De leeftijd van het eikenhout en de keuze van de tonnelier kunnen echter variëren afhankelijk van de cuvée. Het maximale gebruik van nieuw eikenhout is tien procent in een Grand Cru.
Droin zegt: “Ik gebruik nu minder nieuw eikenhout dan tien jaar geleden; mijn gevoel is dat je je beste wijnen niet maakt in nieuwe eiken vaten.” Hoewel dit rijke, volle, boterige wijnen zijn, slagen ze er toch in om een typische staalachtigheid, pittigheid en puurheid van fruit te behouden die kenmerkend zijn voor klassieke Chablis.