Domaine Roland Lavantureux

De wijngaard in Chablis was vroeger slechts één onderdeel van de agrarische activiteiten van de voorouders van de familie Lavantureux. Daarbij werd de geproduceerde wijn alleen gedronken door familie en vrienden. Hier kwam verandering in toen Marine en Gervais, de grootouders van vaders kant, de wijnen van het domaine begonnen te verkopen in “feuillettes” (132 liter vaten, typisch voor Chablis) in Auxerre en Parijs.

Roland Lavantureux was de eerste in de familie die de wijnen in flessen deed. Dit gebeurde in 1979 en dit was daarbij ook meteen het moment waarop hij zijn naam gaf aan het domaine. Samen met Brigitte, zijn vrouw, hebben ze vervolgens het domaine uitgebreid van 5 hectare naar 20 hectare en zijn ze de bedrijfsvoering blijven ontwikkelen in Frankrijk en daarbuiten. Naast een Petit Chablis en Chablis maken de gebroeders Lavantureux ook verschillende Premier Cru en Grand Cru wijnen.

Sinds 2010 schrijven Arnaud en David verder aan de geschiedenis van het domaine met de uitbreiding van de kelder in 2012. Steeds meer liefhebbers ontdekken de kwaliteitswijnen die gemaakt worden door Lavantureux. Het is één van de opkomende namen in Chablis en de wijnen zijn ook steeds vaker terug te vinden op de wijnkaart van toprestaurants.