Guilhem en Jean-Hugues Goisot combineren traditie en moderne technieken op hun 30 hectare grote wijnbedrijf. Ze maken karakteristieke wijnen uit Saint-Bris, Irancy en Chablis, met focus op pure druifexpressie en terroir. Alleen natuurlijke gisten uit wijngaard en kelder (uit de 11e en 12e eeuw) worden gebruikt. Als biodynamische pioniers brengen ze wijnen voort met ongeëvenaarde zuiverheid en kwaliteit. Hun inspanningen worden bekroond met talloze medailles en een plek op de wijnkaarten van toprestaurants in Frankrijk. Met zuid- en zuidwest-georiënteerde wijngaarden en hoge plantdichtheid zijn ze de absolute top in hun regio.
Zeven percelen (ongever 6,5 hectare) zijn beplant met Aligoté druiven, waarvan 2/3 van de stokken 10-30 jaar oud is en 1/3 ouder dan 30 jaar. De druiven voor deze Bourgogne Aligoté worden eind september/begin oktober handmatig geoogst, zorgvuldig geselecteerd, ontsteelt, en zacht geperst. Een lange gisting begint bij 25°C om het terroir te behouden, waarna de temperatuur wordt verlaagd. Na de malolactische gisting rijpt de wijn verder op zijn bezinksel. De geur biedt delicate tonen van peer en noten. De smaak is zuiver, sappig, en intens met een aangename frisheid. Anders dan veel Aligoté wijnen met straffe zuren, is deze soepel en makkelijk drinkbaar.
Over deze wijn
Druif |
Aligoté |
---|---|
Inhoud |
75 cl |
Jaar |
2022 |
Land |
Frankrijk |
Regio |
Bourgogne |
Wijnhuis |
Guilhem et Jean-Hugues Goisot |