Bardiau is een klein champagnehuis gevestigd in het zuiden van de Côte des Bar. Sinds 5 generaties worden er druiven verbouwd. In 2015 besloot Jérémy Bardiau, na zijn studie oenologie en met grote passie voor zijn terroir, om zelf de vinificatie te gaan doen en de champagne uit te brengen onder eigen naam.
De Besace is een Blanc de Noirs gemaakt van 100% Pinot Noir uit de wijngaard ”Besace”. De champagne rijpt minimaal 36 maanden, waarvan 12 maanden op eikenhouten vaten in de kelder van het champagnehuis. De dosage is slechts 1 gram per liter (extra-brut). Deze Blanc de Noirs komt het best tot zijn recht bij biefstuk in pepersaus of een kaasplankje.
Over deze wijn
Druif |
Pinot Noir |
---|---|
Inhoud |
75 cl |
Jaar |
2017 |
Land |
Frankrijk |
Regio |
Champagne |
Wijnhuis |
Bardiau |
Darryl –
Mooie bubbel met een soepele afdronk.