Paul Henri Thillardon produceert Beaujolais-wijnen van uitzonderlijke kwaliteit. Hoewel hij tot de jongste generatie wijnmakers in deze regio behoort, wordt hij nu al gerekend tot de absolute top. Zijn wijngoed is gevestigd in Chénas, waar het grootste deel van zijn 12 hectare aan wijngaarden zich bevindt. Daarnaast bezit hij ook een wijngaard in het naburige Moulin-à-Vent. Domaine Thillardon werkt volgens biodynamische principes, met respect voor de natuur. Het enige toegevoegde element is een minimale hoeveelheid zwaveldioxide tijdens en na de vergisting.
De Gamay druiven voor deze Chénas Chassignol 2018 van Domaine Thillardon komen van een wijngaard direct grenzend aan de wijnmakerij, gelegen op een steile heuvel waar mechanisatie onmogelijk is. Hierdoor wordt het werk met paarden uitgevoerd. Deze buitengewoon elegante Chénas is gemaakt van Gamay druiven afkomstig van oude biologisch geteelde wijnstokken. De bodem bestaat uit graniet bezaaid met kwarts. Het bouquet onthult verfijnde aroma’s van rode bessen, gekonfijte sinaasappelschil, rozenblaadjes en specerijen. In de mond is de wijn middelzwaar tot vol, met een gelaagde kern, subtiele concentratie, zachte tannines en een lange, indrukwekkende afdronk. Delicaat maar krachtig.
Over deze wijn
Druif |
Gamay |
---|---|
Inhoud |
75 cl |
Jaar |
2018 |
Land |
Frankrijk |
Regio |
Beaujolais |
Wijnhuis |
Domaine Thillardon |