Yves Cuilleron is een zeer getalenteerde wijnmaker in het noordelijke Rhône gebied. De Saint-Peray ‘’Biousse’’ wordt gemaakt van 100% Marsanne druiven. ‘’Biousse’’ is de naam van de wijngaard waar de druiven van deze specifieke wijn vandaan komen. De wijngaard is gelegen op een heuvel in het zuiden van de appelatie Saint-Peray. De wijnstokken staan hier dicht op elkaar aangeplant. Yves Cuilleron streeft ernaar om zijn druiven zo rijp en zorgvuldig mogelijk te plukken, waarna ze met de hand gesorteerd worden. De fermentatie vindt plaats in eikenhouten vaten waarbij de temperatuur consistent gecontroleerd wordt. De wijn rijpt vervolgens nog ongeveer 9 maanden door in deze vaten. Deze wijn kan jong gedronken worden, maar kan ook zeker nog jaren weggelegd worden. De wijn is mooi te combineren met vis, kip of kalfsvlees gerechten.
Over deze wijn
Druif |
Marsanne |
---|---|
Inhoud |
75 cl |
Jaar |
2022 |
Land |
Frankrijk |
Regio |
Rhône |
Wijnhuis |
Cave Yves Cuilleron |
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.